Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Unable to retrieve server list (4001)

STAR WARS: The Old Republic > English > Customer Service (Read-Only)
Unable to retrieve server list (4001)
 

Frenesi's Avatar


Frenesi
04.27.2013 , 05:06 AM | #1
Actually, there already was similar topic, with no useful information in there. So i will try to ask again - how to fix this problem? Yesterday i got server list after flushing DNS cash, but now it's not working. I dont have firewall, i'm not living in campus and i never before encountered problems with my router and your game. What should i do?

OwenBrooks's Avatar


OwenBrooks
04.27.2013 , 05:57 AM | #2
So you do not use any AV program at all ?

Few thoughts, if DNS flush worked last time , try switching DNS servers to say 8.8.8.8 and see if it is the same.

Either that or I did see reports that those on orange and virgin media had issues connecting to steam , swtor etc not sure if it is resolved or not.

Frenesi's Avatar


Frenesi
04.27.2013 , 06:27 AM | #3
Tryed switching. It didn't help.

Before patch my only problem was rare disconnects, annoying, but not critical. Have a bad feeling about patch itself.

OwenBrooks's Avatar


OwenBrooks
04.27.2013 , 06:41 AM | #4
SO no AV or malware programs ? nothing like peerblocker ?

Try running fixlauncher.exe I guess or even run the setup www.swtor.com/download over the top.

No server list is usually a internet , Firewall issue though, did you try flushing dns after swapping servers ?

Frenesi's Avatar


Frenesi
04.27.2013 , 06:59 AM | #5
There are some ports, blocked in router itself. But TOR doesn't use them. other then that - only AV, but it can't lock ports.
Flashing after changing has no effect.
Fixlauncher doesn't help. And i really don't want to download whole game anew.
Found old installer.
Aaand reinstalling helped. At least for now.

Thank you very much

Frenesi's Avatar


Frenesi
04.27.2013 , 04:38 PM | #6
Not for long. Not sure what happened, but now it's not working again. Have a feeling that neither reinstall nor flush were solutions and server list is affected by weather on mars.

OwenBrooks's Avatar


OwenBrooks
04.27.2013 , 05:03 PM | #7
What AV program are you using ?

Frenesi's Avatar


Frenesi
04.27.2013 , 05:30 PM | #8
Free version of Avira

OwenBrooks's Avatar


OwenBrooks
04.27.2013 , 05:47 PM | #9
I know Avira in the past has blocked swtor as a false positive but havnt heard anything about it causing no server lists. if your willing just uninstall avira and reboot and try as a test to be sure ( can always re-install )

have you thought about using Microsoft Security Essentials ? ( Free as well )

Your system isn't using windows defender ? it normally defaults to it.

It would be handy to know your ISP and region in case it is a net issue

Frenesi's Avatar


Frenesi
04.28.2013 , 03:44 AM | #10
No, deliting avira didn't help.

And i don't think name of russian provider will tell you something useful.