Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

PTS Offline - 11/9

First BioWare Post First BioWare Post

SangreReall's Avatar


SangreReall
11.14.2018 , 03:26 AM | #11
Quote: Originally Posted by EricMusco View Post
Hey folks,

We ended up discovering an issue which caused us to bring PTS offline. We are working on trying to address the issue so we can bring PTS back up this weekend. While you can't login, definitely take some time to read through the various Guild change threads and let us know your thoughts! We are doing everything we can to get PTS back up later this weekend. I will provide updates as I have them, PTS definitely won't be back until the soonest of tomorrow.

Thanks!

-eric
1. You can Login but no Server for connect. Swap to pts done Play works after we see empty TAB.

2. .Redownload done. yesterday for short moment Server worked. So its Down again

LordAppius's Avatar


LordAppius
11.15.2018 , 11:13 AM | #12
So .....
Swtor ruined after 4.0

Pandoras_Jar's Avatar


Pandoras_Jar
11.15.2018 , 02:47 PM | #13
Quote: Originally Posted by EricMusco View Post
Hey folks,

PTS is now available!

If you are receiving the error "Unable to Retrieve Patch Data," hold tight. There is nothing you could do to address this other than reinstall PTS, which we do not recommend just yet. We are working on a solution from our side (but don't expect anything until tomorrow).

Thanks!

-eric
Any updates on this? Would really prefer not to redownload the PTS...
Xam Xam Mercenary BodyguardXam Xam Xami Commando Combat Medic
Website: mmobits.com - Introductory PvP Guide -
PvP Healers Guide to Cleansing - 5.9 PvP Gearing Guide -
5.9 Mercenary/Commando PvP Healing Guide
~ Satele Shan | Bioware Influencer | Darth Malgus ~

EricMusco's Avatar


EricMusco
11.15.2018 , 05:05 PM | #14 This is the last staff post in this thread.  
Quote: Originally Posted by Pandoras_Jar View Post
Any updates on this? Would really prefer not to redownload the PTS...
Yup, just received an update.

Players who were experiencing the login error can now login into PTS. Upon logging in they will receive the patch as intended.

However, when you close the game and relaunch PTS, it will make you download the patch again. We are investigating why this is happening but in the meantime you should now be able to downlaod and access PTS normally.

-eric
Eric Musco | Community Manager
Follow us on Twitter @SWTOR | Like us on Facebook
[Contact Us] [Rules of Conduct] [F.A.Q.]

POCSTENGERARCU's Avatar


POCSTENGERARCU
11.16.2018 , 09:23 AM | #15
i dont get any patch and i still can't log in

Jerba's Avatar


Jerba
11.16.2018 , 09:14 PM | #16
Quote: Originally Posted by EricMusco View Post
However, when you close the game and relaunch PTS, it will make you download the patch again. We are investigating why this is happening but in the meantime you should now be able to downlaod and access PTS normally.
I believe I figured out the problem.

In our raid group we experienced the same thing - the launcher would download and install the same 200 MB patch every time. Afterwards we could start the game and play on the PTS just fine, but everytime we restarted the game, the launcher would have to redownload the same patch.
Our version file (assets_swtor_test_main_version.txt from the Assets folder) has the following contents:
Patch Version 295, Data Version 2001.1.0, Built on Mon Nov 12 18:14:06 2018

However, one player had a different experience. He could login to the launcher and start the game without getting any patch. I asked him to post his version file:
Patch Version 295, Data Version 2001.1.0, Built on Thu Nov 15 11:06:42 2018
As you can see, it has the same version number but it was built on a different date.

I also asked him for his launcher logs, which showed that his launcher had downloaded the patch four times before it stopped doing the patch downloads. So I did the same, I let the launcher download the patch a couple times until eventually I stopped getting the patch and my version file showed it was built on "Thu Nov 15".


It turns out SWTOR uses both Level 3 and Akamai for patch delivery, and the Level 3 CDN has the wrong patch file. In the launcher log, you can see which IP address the patch is downloaded from. And the launcher kept redownloading the patches from Level 3 but as soon as it downloaded the patch from Akamai, it stopped downloading patches.

More precisely, when downloading the patch file: http://cdn-patch.swtor.com/patch/***...n_294to295.z01
  • You get the following response headers from the Level 3 CDN:
    HTTP/1.1 200 OK
    Content-Length: 213634917
    ETag: "3001875324"
    Last-Modified: Mon, 12 Nov 2018 19:09:02 GMT

  • But the Akamai CDN returns the following response headers:
    HTTP/1.1 200 OK
    Content-Length: 9335
    ETag: "456807191"
    Last-Modified: Thu, 15 Nov 2018 11:32:27 GMT
Note that despite it being the same URL, the file from Akamai is much smaller and has a more recent "last modified" date than the file from Level 3.

To the devs: Please refresh the cache on the Level 3 CDN, then this issue should be fixed.

And to any player who keeps getting the patch: Just open the launcher enough times and eventually it will work.
Scoundrel healer. Raid leader. Guild officer @ Tulak Hord