Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Anyone test SWTOR yet on one of the new Ryzen Processors?

STAR WARS: The Old Republic > English > General Discussion
Anyone test SWTOR yet on one of the new Ryzen Processors?

SaerethDL's Avatar


SaerethDL
07.14.2019 , 09:48 PM | #31
Upgraded to an NVME for my boot drive, kept the 4tb hdd and kept the 1080 ti gpu. Ram went from 2400mhz ddr3 to 3200mhz ddr4, couldn't keep that old ram.
Get a FREE server transfer, FREE 7 days subscription, FREE inventory slot upgrade and other FREE goodies! CLICK HERE update* if you use my referral link (as a subscriber) and are on Satele Shan send me a PM with the referral name you used and I will give you 1 Million Credits or more to get you started!

ElectroFidgit's Avatar


ElectroFidgit
07.14.2019 , 10:22 PM | #32
Quote: Originally Posted by fushnchips View Post
here you go look at the gaming benchmarks https://www.youtube.com/watch?v=oDVUdpcKZMA&t=1904s
LOL. Are you serious? LOL. His video is your reason for making blanket statements as though they are absolute facts? You're not helping your case. I stand by my statement. There are a number of factors that go into benchmarking and you should never make blanket statements when you're talking about comparing entire ranges of products. the reason I laughed and asked if you were serious is because the one source you provided in rebuttal just happens to be the one guy who was in such a rush to get his benchmarks out that he admitted to frying one of the AMD chips because he couldn't be bothered to pay attention to what was going on.
Refer a friend link
http://www.swtor.com/r/K34j26

TrixxieTriss's Avatar


TrixxieTriss
07.14.2019 , 11:11 PM | #33
Quote: Originally Posted by SaerethDL View Post
Upgraded to an NVME for my boot drive, kept the 4tb hdd and kept the 1080 ti gpu. Ram went from 2400mhz ddr3 to 3200mhz ddr4, couldn't keep that old ram.
My upgrade may come sooner than I want it to. Last week I started having unexpected shut downs and last night I had the weirdest thing I’ve ever had happen in swtor.
I was playing as usual and then the game froze. Ok, no biggy.
But when I did the PC restart, it booted slow and when I went into swtor, it was like I’d just installed it and it played the logo, credits, cut scenes (or would have if I’d not hit escape). Then in the game, my task bars were back at default, my mouse was screwy and all my preferences were back to default, including sound. All except keybinds. It was so bizarre.

Now that may just be the game, but it could also be Windows or some piece of hardware that caused memory error or hard drive fault. I did have combat recording on in preferences, so I guess that could have caused a glitch on the SSD.

I’ll give it a week and see if anything else weird happens on the PC. If so, I’ll have to start troubleshooting everything. Fingers crossed it’s not hardware because I’ve a 5770k and Intels insistence on changing sockets all the time makes replacing things difficult at times. ie, Motherboards or CPUs.
That is one thing I’ve always liked about AMD, they’ve mostly tried to find a sock and stick with it through multiple CPU generations. Intel change theirs every time. So that’s another + for an AMD upgrade if you need a new system.

ElectroFidgit's Avatar


ElectroFidgit
07.15.2019 , 06:47 AM | #34
Quote: Originally Posted by trixxietriss View Post
my upgrade may come sooner than i want it to. Last week i started having unexpected shut downs and last night i had the weirdest thing i’ve ever had happen in swtor.
I was playing as usual and then the game froze. Ok, no biggy.
But when i did the pc restart, it booted slow and when i went into swtor, it was like i’d just installed it and it played the logo, credits, cut scenes (or would have if i’d not hit escape). Then in the game, my task bars were back at default, my mouse was screwy and all my preferences were back to default, including sound. All except keybinds. It was so bizarre.

Now that may just be the game, but it could also be windows or some piece of hardware that caused memory error or hard drive fault. I did have combat recording on in preferences, so i guess that could have caused a glitch on the ssd.

I’ll give it a week and see if anything else weird happens on the pc. If so, i’ll have to start troubleshooting everything. Fingers crossed it’s not hardware because i’ve a 5770k and intels insistence on changing sockets all the time makes replacing things difficult at times. Ie, motherboards or cpus.
That is one thing i’ve always liked about amd, they’ve mostly tried to find a sock and stick with it through multiple cpu generations. Intel change theirs every time. So that’s another + for an amd upgrade if you need a new system.
ouch.
Refer a friend link
http://www.swtor.com/r/K34j26

Rion_Starkiller's Avatar


Rion_Starkiller
07.15.2019 , 09:24 AM | #35
Quote: Originally Posted by TrixxieTriss View Post
My upgrade may come sooner than I want it to. Last week I started having unexpected shut downs and last night I had the weirdest thing I’ve ever had happen in swtor.
I was playing as usual and then the game froze. Ok, no biggy.
But when I did the PC restart, it booted slow and when I went into swtor, it was like I’d just installed it and it played the logo, credits, cut scenes (or would have if I’d not hit escape). Then in the game, my task bars were back at default, my mouse was screwy and all my preferences were back to default, including sound. All except keybinds. It was so bizarre.

Now that may just be the game, but it could also be Windows or some piece of hardware that caused memory error or hard drive fault. I did have combat recording on in preferences, so I guess that could have caused a glitch on the SSD.

I’ll give it a week and see if anything else weird happens on the PC. If so, I’ll have to start troubleshooting everything. Fingers crossed it’s not hardware because I’ve a 5770k and Intels insistence on changing sockets all the time makes replacing things difficult at times. ie, Motherboards or CPUs.
That is one thing I’ve always liked about AMD, they’ve mostly tried to find a sock and stick with it through multiple CPU generations. Intel change theirs every time. So that’s another + for an AMD upgrade if you need a new system.
Weird. That almost sounds like your Windows refreshed itself. There's a lot of files that can do what you describe once they're deleted: Windows Key + R and paste: %localappdata%\swtor\swtor\settings. I think your UI settings (scale, quickbars) are located in your documents folder...? Can't remember offhand.
-Beruhl, Pre-Complainer-in-Chief
ᕕ( ᐛ )ᕗ

Quote: Originally Posted by EricMusco View Post
Lies have been corrected.

JediQuaker's Avatar


JediQuaker
07.15.2019 , 10:48 AM | #36
Quote: Originally Posted by TrixxieTriss View Post
My upgrade may come sooner than I want it to. Last week I started having unexpected shut downs and last night I had the weirdest thing I’ve ever had happen in swtor.
It sounds like something got overheated and flaked out. Clean the dust out of the machine and make sure all fans are working properly.
Of course, something may now be just permanently flakey.
Hold water, a sieve may not, but hold another sieve, it will - Yoda..

Referral code - http://www.swtor.com/r/dZ8wSV

DzastinBiberi's Avatar


DzastinBiberi
07.15.2019 , 11:55 AM | #37
Quote: Originally Posted by fushnchips View Post
Actually the new Ryzen CPUs don't out preform Intel in any gaming tests they might for other stuff but for gaming Intel still takes the spot.
Check again.

https://overclock3d.net/gfx/articles...152055474l.jpg

ZionHalcyon's Avatar


ZionHalcyon
07.15.2019 , 01:01 PM | #38
Quote: Originally Posted by DzastinBiberi View Post
Yup - right on intel's heels. And in other games they beat intel as well.

TrixxieTriss's Avatar


TrixxieTriss
07.15.2019 , 11:14 PM | #39
Quote: Originally Posted by Rion_Starkiller View Post
Weird. That almost sounds like your Windows refreshed itself. There's a lot of files that can do what you describe once they're deleted: Windows Key + R and paste: %localappdata%\swtor\swtor\settings. I think your UI settings (scale, quickbars) are located in your documents folder...? Can't remember offhand.
Yeah, I always back them up. And they were still there.

TrixxieTriss's Avatar


TrixxieTriss
07.15.2019 , 11:16 PM | #40
Quote: Originally Posted by JediQuaker View Post
It sounds like something got overheated and flaked out. Clean the dust out of the machine and make sure all fans are working properly.
Of course, something may now be just permanently flakey.
Whole system is always clean and is water cooled. It’s definitely not an overheating issue.