Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Constant Lag Spikes


HOZE_HEAD's Avatar


HOZE_HEAD
01.28.2013 , 10:32 PM | #11
Quote: Originally Posted by -GateKeeper- View Post
Been having the same issue. There's nothing wrong with my connection either.

Clearly some ones sleeping on the job over in their IT department. It's a wonder the servers don't crash constantly.
Well I REALLY hope that it is the poeple at SWTOR fault because ive been spending a really long time looking for the solution.
But anyway if you find a solution please let me know

-GateKeeper-'s Avatar


-GateKeeper-
01.28.2013 , 11:11 PM | #12
Quote: Originally Posted by HOZE_HEAD View Post
Well I REALLY hope that it is the poeple at SWTOR fault because ive been spending a really long time looking for the solution.
But anyway if you find a solution please let me know
I hear yah. I gave up looking for a solution after searching the forums about 100 pages back give or take a few.

I don't think we can expect much more than a EAware-bot response at this point.

But best of luck to you.
"Two there should be. No more, no less. One to embody power, the other to crave it."
- Darth Bane to Zannah

BioHunter's Avatar


BioHunter
01.29.2013 , 02:53 AM | #13
While my problem isn't bad, I've also got these weird, semi-regularly timed lag spikes that I never got when the game launched and I have the same connection today as I did back then and had no real problems.

Basically, I'll be playing and every 30 or so minutes (I haven't really timed it but it could be about every hour or even 45 minutes) my game will lag for about 7 seconds or so. I will notice everything is fine then things "freeze"; my companion disappears if I am walking or, if I am in combat, I'll be firing and my foes/friends will be frozen. The game then clears itself and "pops" back to normally. This can be stressful in a fire fight (especially a boss fight). I've had these lag-spikes while teamed and not teamed and they are fairly recent (after the F2P conversion). Also, to understate this, I sometimes have something else running in the background, like WinAmp streaming a radio feed at various rates, but mostly 128K. That feed DOES NOT STOP when these lag spikes occur in the game. I've also played the game with all resources given to SWTOR and I still get these unusual lag spikes.

I'd like to say they are more common in combat but I feel that's just my frustration as they are most problematic when they occur in combat: I know they happen when I am simply walking/traversing on planets, these planets/Instances could be "full" or really very light (it has happened on Quesh to me; 10-25 people there on one side). I've never seen them happen on either Fleet.