Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Launcher NOT WORKING!!!

First BioWare Post First BioWare Post

LifeScourge's Avatar


LifeScourge
02.05.2013 , 08:10 PM | #1
So I backed off of SWTOR for a few months because of school, repaid my subscription, install everything correctly, and now I can't play the game at all, every time I start the launcher, all the fields are blocked and up near the top in a red box it says, "Login service is currently unavailable. Please visit our forums for the latest updates on the status of this service." or the launcher will not show up at all, but still show up on the processes list.

Please help, I DON'T KNOW WHAT TO DO! I have done reinstalling restarting, and I am at a loss.
If you can't be a good example, BE A HORRIBLE EXCUSE!!!

"The only law in this galaxy is what a man makes for himself"

Beruthien's Avatar


Beruthien
02.05.2013 , 08:17 PM | #2 This is the last staff post in this thread.  
Greetings LifeScourge,

Please try the troubleshooting steps below and attempt to log in after every step as anyone of these could resolve the issue.
  • Ensure that your computers and accounts date, time and time zone are set correctly.
  • Try flushing your DNS cache.(When doing this make sure you run the cmd as administrator.)
  • If you see a patch folder in the game installation folder when the launcher is closed please delete it.
  • Remove and re-add firewall and antivirus exceptions for SWTOR.exe and Launcher.exe.
  • Run FixLauncer.
  • Download the launcher installation file from www.swtor.com/download and run it over the current installation.
If these steps do not resolve the issue please come back to us.

I hope this helps!
Beruthien| BioWare Customer Service Forum Support

LifeScourge's Avatar


LifeScourge
02.05.2013 , 08:21 PM | #3
How do I check to make sure the time zones match?
If you can't be a good example, BE A HORRIBLE EXCUSE!!!

"The only law in this galaxy is what a man makes for himself"

LifeScourge's Avatar


LifeScourge
02.05.2013 , 08:44 PM | #4
YAY!!!! got it to work! LOL! I thought I checked the firewall, but guess I didn't see the right line. Thank you for you're help, I haven't been able to play for months!!! This is gonna be SOOOOO GOOD!!!!

Many thanks
If you can't be a good example, BE A HORRIBLE EXCUSE!!!

"The only law in this galaxy is what a man makes for himself"