Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Possible source of warzone lag? Nvidia DX11 cards to blame? (480gtx in my case)

STAR WARS: The Old Republic > English > PvP
Possible source of warzone lag? Nvidia DX11 cards to blame? (480gtx in my case)

Stealthsultan's Avatar


Stealthsultan
12.19.2011 , 12:51 AM | #1
I own 2 computers both with swtor installed; A ati radieon equipped hp-envy 13 that rus the game at 1366x768 essentially flawlessly at all phases.

My main PC however is a beast built to play crysis (maxed) with an nvidia 480gtx OV+OC, phenom x6 and 8 gigs of ddr3. This computer is essentially DOA in any warzone with less than 5 fps making warzones unplayable. GPU usage never crosses the 20% threshold and temp stays at a cool 51 c. No matter what settings the game is run at, the issue persists.

Internet connection is 24mps down and 4mps up with essentially 0 packet loss to any bioware/ea servers.

I just don't get it; this appears to be an extreme optimization issue involving DX9 (right?).

Any suggestions would be welcome (would love a bioware post but I might be reaching)

Any further information available on demand.
“Arguing with anonymous strangers on the Internet is a sucker's game because they almost always turn out to be—or to be indistinguishable from—self-righteous sixteen-year-olds possessing infinite amounts of free time.”
― Neal Stephenson, Cryptonomicon

Stealthsultan's Avatar


Stealthsultan
12.19.2011 , 01:21 AM | #3
I'm looking for a spec contrast between people who have the problem and people who do not: pages of people complaining can get bioware's attn but doesn't help me in the short run.
“Arguing with anonymous strangers on the Internet is a sucker's game because they almost always turn out to be—or to be indistinguishable from—self-righteous sixteen-year-olds possessing infinite amounts of free time.”
― Neal Stephenson, Cryptonomicon

Sanquind's Avatar


Sanquind
12.19.2011 , 02:32 AM | #4
CPU: Intel core i5, 3.20 GHz
Graphics: Geforce GTX 560 ti
RAM: 4GB DDR3
Windows: 7 x64
Settings: Everything to high, shadows and Anisotropic filter to low, grass and trees to medium.

FPS: I get anything between 20 and 35 fps while questing. A little bit more when doing flashpoints. In warzones, I'm usually sitting on 13~18 fps.

I've read some threads, and for a lot of people the GPU usage seems to go DOWN once they enter area's that would require MORE gpu usage. Why this is happening, no one knows yet. But it is definitely a game-side issue, not an issue with anyone's pc.
I said that this isn't WoW. But I was wrong. Combat log, dual spec, 16 man raids going to be easier than 8 mans... No, this game is exactly WoW in a star wars skin. They're just subtle about copying it, by slowly implementing WoW features over time.