Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

SWTOR is giving me high ping.

STAR WARS: The Old Republic > English > Customer Service
SWTOR is giving me high ping.
First BioWare Post First BioWare Post

snaplemouton's Avatar


snaplemouton
07.13.2012 , 11:38 PM | #1
So... my ping is around 15 to 60 all the time. But today, as I open SWTOR, my ping went up to 1.5k and higher. Sometime reaching 40k. I reboot my rooter and my ping go back to 15 to 60. I reopen SWTOR and back to 1.5k-40k.
I've been rebooting and trying different thing to see if it was really SWTOR that was making my latency explode and it really is SWTOR...
Can I have a solution to this problem please? It wasn't doing that since 1.3. It started for no reason today. I did nothing since last time I played with normal ping on my computer.
O o IMA FIRIN' MAH HAMMER SHOT!
//
| ███████ +153 +356 +153
\_\ Quebec Legacy - Aftermath

Crimson-Omega's Avatar


Crimson-Omega
07.13.2012 , 11:43 PM | #2
check out my steps on the other dudes lag spike issues those 4 steps will get rid of most of your ping. also you may need to do a disk cleanup and disk defrag.

Ogada's Avatar


Ogada
07.13.2012 , 11:43 PM | #3 Click here to go to the next staff post in this thread. Next  
Hi snaplemouton,

When you get these spikes, does all of your internet access on the computer also suffer from this latency?

Thank you.
Ogada | BioWare Customer Service Forum Support

snaplemouton's Avatar


snaplemouton
07.13.2012 , 11:46 PM | #4
Quote: Originally Posted by Crimson-Omega View Post
check out my steps on the other dudes lag spike issues those 4 steps will get rid of most of your ping. also you may need to do a disk cleanup and disk defrag.
I'll check your post. And I doubt I need a disk cleanup or defrag else I would get that latency problem on every other game.

Ogada, yes. When I open SWTOR my latency goes throught the roof until I either reboot my router, reboot my computer or unplug my internet. And it stays like that even if I close SWTOR.
O o IMA FIRIN' MAH HAMMER SHOT!
//
| ███████ +153 +356 +153
\_\ Quebec Legacy - Aftermath

snaplemouton's Avatar


snaplemouton
07.13.2012 , 11:49 PM | #5
Crimson-omega. Thank you it fixed my problem.
1 gb file... really.
Are you aware of this bioware?
O o IMA FIRIN' MAH HAMMER SHOT!
//
| ███████ +153 +356 +153
\_\ Quebec Legacy - Aftermath

Crimson-Omega's Avatar


Crimson-Omega
07.13.2012 , 11:49 PM | #6
my post is under "Extreme Connection Issues" post

snaplemouton's Avatar


snaplemouton
07.14.2012 , 12:13 AM | #7
Quote: Originally Posted by Crimson-Omega View Post
my post is under "Extreme Connection Issues" post
I know I saw it and it fixed my problem. thank you
O o IMA FIRIN' MAH HAMMER SHOT!
//
| ███████ +153 +356 +153
\_\ Quebec Legacy - Aftermath

Beesodd's Avatar


Beesodd
07.14.2012 , 12:21 AM | #8 This is the last staff post in this thread.  
Hi snaplemouton,

I'm happy to hear that your issue was resolved. I just want to follow up on the exact steps taken. What was the full name of the file you removed?

Was it "DiskCacheArena" or something else? Thank you.

Beesodd | BioWare Customer Service - Forum Support| Find help for all EA Games at Answer HQ.

snaplemouton's Avatar


snaplemouton
07.14.2012 , 12:36 AM | #9
Quote: Originally Posted by Beesodd View Post
Hi snaplemouton,

I'm happy to hear that your issue was resolved. I just want to follow up on the exact steps taken. What was the full name of the file you removed?

Was it "DiskCacheArena" or something else? Thank you.
yes.

Oh and please fix all the lag spikes and freezes since 1.3
O o IMA FIRIN' MAH HAMMER SHOT!
//
| ███████ +153 +356 +153
\_\ Quebec Legacy - Aftermath