Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Desktop Hardware Q&A


Dhonko-'s Avatar


Dhonko-
12.18.2011 , 05:52 PM | #171
Quote: Originally Posted by joecarolina View Post
PROCESSOR Intel® Core™ i7 2670QM 2.2GHz (3.1GHz w/Turbo Boost, 6MB Cache) OPERATING SYSTEM Genuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English
WIRELESS CARDS Intel® Wireless-N WiFi Link 1000 a/g/n 1x2
MEMORY 6GB DDR3 at 1600MHzedit
VIDEO CARD 1.5GB DDR3 NVIDIA® GeForce® GT 555M using NVIDIA Optimus™ technology
HARD DRIVE 500GB 7200RPM SATA 3Gb/s


How well would this laptop run swtor? If the answer is on low quality then please tell me what you would change. (alienware computer by the way)
Friend I have the same question, want to buy an ASUS with the configuration described below, but I wonder if anyone has ran the game with a similar setup and know if you'll give it to run on HIGH?

My Future Config:
ASUS N43
Core i7 2630q
6GB of Ram
GT550M

TheSteck's Avatar


TheSteck
12.18.2011 , 06:17 PM | #172
I've been having trouble with fps on my laptop. Can anyone suggest some ideas on how to improve it? I have to run all settings at low +shadows off to get tolerable fps and CanYouRunIt shows that my system should be able to run this game very fast (green bar maxed out)

------------------
System Information
------------------

Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.110622-1503)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Dell Inc.
System Model: Latitude E6510
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 540 @ 2.53GHz (4 CPUs), ~2.5GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 1801MB used, 6240MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA NVS 3100M
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: NVS 3100M
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0A6C&SUBSYS_040B1028&REV_A2
Display Memory: 2221 MB
Dedicated Memory: 466 MB
Shared Memory: 1754 MB
Current Mode: 1366 x 768 (32 bit) (59Hz)
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: unknown
Monitor Id: LGD024B
Native Mode: 1366 x 768(p) (59.960Hz)
Output Type: Internal
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,n vwgf2um,nvwgf2um
Driver File Version: 8.17.0012.8562 (English)
Driver Version: 8.17.12.8562
DDI Version: 10.1
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 10/15/2011 02:53:00, 15693120 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp:
Device Identifier: {D7B71E3E-492C-11CF-EA52-07241CC2C535}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x0A6C
SubSys ID: 0x040B1028
Revision ID: 0x00A2
Driver Strong Name: oem44.inf:NVIDIA_SetA_Devices.NTamd64.6.1:Section0 38:8.17.12.8562ci\ven_10de&dev_0a6c&subsys_040b1 028
Rank Of Driver: 00E60001
Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C ModeVC1_C ModeWMV9_C

ThiefUK's Avatar


ThiefUK
12.18.2011 , 07:48 PM | #173
Cant Believe i have to repost this after a redirect from a forum admin. awsome service right there for you..

-

Hi,
I got early access (emailed) through on the 16th and started it all up all well and good, for some reason the graphics defaulted to lowest possible, which was odd, so i raised them all to max, everything.

Now, ever since that moment, my GPU has started to act up, badly, not just noticable in SWTOR but in other games, BF3 - SWTOR - Trine2 - All other games i have, here is a description of whats happening:

: 10 - 20 Minutes into Gameplay the game starts to lagg extremely bad, i recorded the FPS drop and found it to be a steady 60-70 FPS drop to 5-10 FPS, (unplayable) for a recorded 10-20 seconds.

- This would recur about 3 times in an hour

I have a ATI HD 5770 and its overclocked to GPU Clock: 900 MHZ - Memory Clock - 1300MHZ, i have tried turning the overclock off, no difference.

The worrying thing is, its getting worse, the spikes are occuring more often, the spike times are increasing/

The moment i turned SWTOR to full settings, it spiked for a good minute, and then all of the above started happening in sequence

(note i reinstalled drivers / reinstalled SWTOR)

Any help or resolve would be greatful

- System Spec

Q6600 Quad Core - Overclocked to 3.2GHZ
8GB DDR3 1333MHZ Vengence Ram
ASUS P8P67 Motherboard PRO
Hard Drive: 1TB Western Digital
OS: Windows 7 64-Bit

Fallenlore's Avatar


Fallenlore
12.18.2011 , 07:56 PM | #174
Was redirected by a dev.

So my main rig can handle SWTOR pretty well (i7, gtx 480, wc'ed) but my old rig is running it pretty horribly. FPS on my new rig is around 110+ on highest settings and on the old rig less than 30 on lowest settings. My guess is that it's the video card. Here's the specs:

Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz
XFX NVidia GeForce 9800 GT
4 MB RAM
Windows Vista 64-bit
No SSD (moved to new rig)

The frame rate and "frame lag" in game is so bad that if I play it for extended periods of time I feel dizzy and want to throw up. Cinematics and cut scenes are fine, but just movement around the game sucks horribly. You would move your mouse in one direction to turn and it takes a few seconds later to turn. On my new rig it's instant.

I was thinking about getting a 2nd account for my wife to play but I don't want to build a completely new computer. Would upgrading the video card make that magical difference and fix the horrible "frame lag"?

What's the cheapest and best-run-for-the-money video card that can run this game on Low settings without any noticeable slowdown or that "frame lag"? Any help is appreciated. Thanks in advance.

ThiefUK's Avatar


ThiefUK
12.18.2011 , 08:01 PM | #175
Seems like everyone is getting redirected by the forum admins and therfore receiving no responce to their problems, absolute great customer service, "we'll put you over there where no body cares"..

Phoning them up at the moment, this is just beyond belief.

ahahahahahyyeu's Avatar


ahahahahahyyeu
12.19.2011 , 11:35 AM | #176
When i Log into my account 3d images dont seem to load all ui options will load. i just cant get the game it self to load

im running AMD Athlon 64 dual core 3800+ @2.01 ghz, 4 Gigs ram, and a radeon x700 series, although graphics card could use an update the game should still run i have the recent drivers installed and even spent the entire day installing a fresh copy of the game does anyone have any clue on what the issue may be, rather frustrating not being able to play the game....
I have changes all of the graphical settings to see if lowering them would help but no such luck.

please message me if you have any ideas on how to fix this.

cheeseo's Avatar


cheeseo
12.19.2011 , 01:55 PM | #177
lol people getting their questions redirected to a thread where people are asking the same questions, but getting no answers, bravo admins, bravo

Sithnut's Avatar


Sithnut
12.19.2011 , 02:05 PM | #178
ok so i have a really crappy HP pavilion A000 as my old gaming rig (i cant even find specs easily without digging around on the internet for the better part of an hour), i was wondering if i could salvage ANY parts from this hunk of junk (planning on slavaging HDD because it is basically new) because even salvaging the case could bring down the cost of my build (on a really tight budget). Its been killing me this past week not being able to play when i got in first day...

EDIT: ok i came up with this like 20 mins after posting, help appreciated
Seagate Barracuda 1TB HDD
AMD FX-4100 CPU
GIGABYTE GA-78LMT-S2P
Corsair 4gb 240 pin RAM
Rosewill MicroATX Mid Tower Computer Case, come with 1x 120mm Fan, 450W Power Supply
Bundle= 295$

SAPPHIRE 100328L Radeon HD 6770 1GB GDDR5 110$

Sony DVD-ROM 18$

Windows 7 OEM 100$

Total ~ 523$ (all parts from Newegg)
The Community Team are the hero's the community deserves, but not the ones we need right now. So we flame them. Because they can take it. because they aren't our heroes. They are silent guardians, watchful protectors. Jedi Knights.

MasterMartinez's Avatar


MasterMartinez
12.19.2011 , 02:49 PM | #179
hey guys, this isn't exactly about a dektop, but i was wondering if you could help me still. i need to replace my old Toshiba Laptop, and i was wondering what type of FPS and specs i would be able to get with this one:

http://www.bestbuy.com/site/HP+-+Pav...&skuId=4038134

due to school and everything i need the portablity of a laptop, any help would be great thanks!
MM TGAotR: Fighting For the Republic!
GUILD HOME RECRUITMENT THREAD PVE/Social Guild and more!
-The Republics Utmost Greatest Protecter, is also its Ultimate Foe.
Quote: Originally Posted by StephenReid View Post
I could make a 'your momma' joke here but it'd probably get me banned from my own Forums.

Sithnut's Avatar


Sithnut
12.19.2011 , 02:59 PM | #180
Quote: Originally Posted by MasterMartinez View Post
hey guys, this isn't exactly about a dektop, but i was wondering if you could help me still. i need to replace my old Toshiba Laptop, and i was wondering what type of FPS and specs i would be able to get with this one:

http://www.bestbuy.com/site/HP+-+Pav...&skuId=4038134

due to school and everything i need the portablity of a laptop, any help would be great thanks!
only thing i would be worried about is the processor only going 1.5GHz... i havent read up on Turbo CORE so i dont know if it is sustained or just burst for an hour or two but if you can sustain the boost then maybe, you need a minimum of 2GHz processor speed to play
EDIT: other than that i think that is an ok laptop... someone please correct me if i am wrong.
The Community Team are the hero's the community deserves, but not the ones we need right now. So we flame them. Because they can take it. because they aren't our heroes. They are silent guardians, watchful protectors. Jedi Knights.