Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Eternity Vault: Ancient Pylons bugged?


buddyleex's Avatar


buddyleex
01.20.2012 , 01:18 AM | #1
Ran a normal 8man EV run today and everything was normal until ancient pylons. Around completing the 2nd rune when the 2 elite creatures come out, 3 elite creatures would spawn 10 seconds after the set of 2 comes out.

We did this on normal on Monday and did not encounter this level of difficulty on normal mode.

We zoned out, made sure it was set to normal 8 man, and reset the operation. This did not correct the issue. Anyone else having this issue on 8 man normal Ancient Pylons?

Igurg's Avatar


Igurg
01.20.2012 , 01:37 AM | #2
We thought we were having the same problem until we actually thought about how the puzzle works.

If you figure out the quickest way to complete the puzzle, you never get the 5 giant bugs.

For us, it was always using the left console which gave us something like 2 spins, 3 spins, 2 spins, 2 spins.

buddyleex's Avatar


buddyleex
01.20.2012 , 01:40 AM | #3
We tried this, it did not work. It always happened around trying to get the 3rd rune.

I don't remember after the first spawn of 2 elites that 10-15 seconds later a spawn of 3 elites would come out.

Kayes's Avatar


Kayes
01.20.2012 , 01:47 AM | #4
We had the same problem on 16man. The mobs kept spawning twice as fast as the week before. Don't know if that's intended or not.
DPS is science, healing is an art.

Katalystika's Avatar


Katalystika
01.20.2012 , 02:09 AM | #5
Something is fishy with this fight now. We had one instance where the two elites spawned and with them spawned 5 strongs. So we had 2 elites and 5 strongs all spawn at the same time. Needless to say, we died...

Lysandre's Avatar


Lysandre
01.20.2012 , 02:43 AM | #6
Glad to read this. We did yesterday our first raid with 16 players and it was weird. It was harder than in hardmode with 8 players and we got frustated around the fourth try.

I hope they fix this soon. I just love raiding with as much people as possible

Rosendal's Avatar


Rosendal
01.20.2012 , 03:22 AM | #7
It is working as intended. It's their way to tell you: "You're too slow".
We had the same issue last time we went into EV. WE thought it was a bug also.
But when we tried to speed things up and not wait for eachother, well we succeeded.
UO 1997-2003 R.I.P; killed by: OSI
The beauty of PvP is that it is real people competing against real people.

Blutelf's Avatar


Blutelf
01.20.2012 , 03:42 AM | #8
The fight was changed so that

a) the pylons now reset if you take too long to solve

b) you no longer have to solve southern before northern

c) you no longer have to only use one console to solve them

d) if you take too long on one wheel more adds will spawn

alkerayn's Avatar


alkerayn
01.20.2012 , 04:00 AM | #9
We had this issue, but we found out the quickest routes for our raid and made the healers keep spamming on the one side it was decided on for every wheel, It worked out fine and we downed it nps.

Golarz's Avatar


Golarz
01.20.2012 , 04:01 AM | #10
We did it yesterday and it worked fine. We completed the puzzle just after first elite spawned.