Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

GeForce 8400 gs

doktorvoodoo's Avatar


doktorvoodoo
01.05.2012 , 04:12 PM | #1
I hope this is the right place to post this...anyhow. Im havi.g the infamous it seems fps issue. Ive run the scan to see if my system could handle the game...everything passed save for my card. That being said...im sitting above min reqs with my card and the scan i did said everything on the card passed..though it still said it didnt. This is a quick run down on what ive got:

2.2 ghz intel dual core
3 gb ram
Windows 7
Geforce 8400gs card ( driver is the beta 290 i believe)

Im getting rough 30 to 40 fps open world but cities indoor etc drops to anywhere between 8 and 12. Any advice on how to squeeze some more juice out of iy? Shadows are off everything i set to low and im running it in 1024 768

Also sorry for any type os i posted this from my phonr

sankalp's Avatar


sankalp
01.05.2012 , 04:17 PM | #2
I have the same issue and I am on a 9500m. I think its just the card. I am looking to upgrade to a GTX 460 soon

blowmedown's Avatar


blowmedown
01.05.2012 , 06:12 PM | #3
Quote: Originally Posted by doktorvoodoo View Post
I hope this is the right place to post this...anyhow. Im havi.g the infamous it seems fps issue. Ive run the scan to see if my system could handle the game...everything passed save for my card. That being said...im sitting above min reqs with my card and the scan i did said everything on the card passed..though it still said it didnt. This is a quick run down on what ive got:

2.2 ghz intel dual core
3 gb ram
Windows 7
Geforce 8400gs card ( driver is the beta 290 i believe)

Im getting rough 30 to 40 fps open world but cities indoor etc drops to anywhere between 8 and 12. Any advice on how to squeeze some more juice out of iy? Shadows are off everything i set to low and im running it in 1024 768

Also sorry for any type os i posted this from my phonr
Try overclocking your video card here is a guide. They got 26% more performance.
Also make sure you have the latest drivers.


http://vr-zone.com/articles/Point_Of...ng/5133-2.html

Fozziwig's Avatar


Fozziwig
01.05.2012 , 08:15 PM | #4
I had an 8400. It was pants; not enough RAM, if I recall correctly. I run the game on an 8600 now and it works perfectly, but I have a pretty spiffy CPU. You should be OK with a better video card.

slugem's Avatar


slugem
01.05.2012 , 08:18 PM | #5
even after adding more the 8400GS was poor, got a GT 440 2 gig card and have rarely dropped under 60 fps no matter where or how crowded it is.