Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Ongoing European Server Latency Issues

STAR WARS: The Old Republic > English > General Discussion
Ongoing European Server Latency Issues
First BioWare Post First BioWare Post

TaitWatson's Avatar


TaitWatson
04.14.2015 , 02:54 PM | #1 This is the last staff post in this thread.  
Hey all,

We are investigating the ongoing latency issues with our European servers. As part of attempting to remedy the situation, we will be moving traffic off of the problematic ISP onto a different ISP over the next hour or two. This can result in being dropped from the game. If you are dropped, you should be able to reconnect shortly.

Thank you for your patience and understanding!

-Tait
Tait "pariahloki" Watson
Follow us on Twitter @SWTOR | Like us on Facebook
[Contact Us] [Rules of Conduct] [F.A.Q.]

-Fabien-'s Avatar


-Fabien-
04.14.2015 , 03:37 PM | #2
6 days after, thanks ...
Thanks to ignore french and german players.

unibim's Avatar


unibim
04.14.2015 , 04:17 PM | #3
Quote: Originally Posted by -Fabien- View Post
6 days after, thanks ...
Better late than never huh?
Gravestone Self-Destruct button
Press in case of emergency need of referral link.

WTB [A Way To Change Forum Display Name]

davidp_newton's Avatar


davidp_newton
04.14.2015 , 04:18 PM | #4
The problem is finally acknowledged and something is done about it. That is better than nothing certainly, but what on earth stopped this from being posted on Thursday or Friday last week?

inc_CichYBoB's Avatar


inc_CichYBoB
04.14.2015 , 04:23 PM | #5
Quote: Originally Posted by davidp_newton View Post
The problem is finally acknowledged and something is done about it. That is better than nothing certainly, but what on earth stopped this from being posted on Thursday or Friday last week?
everyone in bw even community guys got transferred to Cartel Market team

-Fabien-'s Avatar


-Fabien-
04.14.2015 , 04:26 PM | #6
Quote: Originally Posted by unibim View Post
Better late than never huh?
yes ... and no, because this waiting time show that there is no continous test for network stream quality ... That is a problem
Thanks to ignore french and german players.

Transcendent's Avatar


Transcendent
04.14.2015 , 04:36 PM | #7
Quote: Originally Posted by TaitWatson View Post
Hey all,

We are investigating the ongoing latency issues with our European servers. As part of attempting to remedy the situation, we will be moving traffic off of the problematic ISP onto a different ISP over the next hour or two. This can result in being dropped from the game. If you are dropped, you should be able to reconnect shortly.

Thank you for your patience and understanding!

-Tait
Thanks for the update Tait.

Do you know which ISP we'll be moved over too? Or is it more a case of re-routing over different networks on a temporary basis to see if it solves the problems with Telia routing?

Thanks to everyone who has used my Refer a Friend link over the years, may the force be with you.

blackopsranger's Avatar


blackopsranger
04.14.2015 , 06:10 PM | #8
Jung Ma also having issues.

cirruz's Avatar


cirruz
04.14.2015 , 06:12 PM | #9
Nice, thanks for that Tait.
Most people I know where beginning to download programs like Pingzapper, pingplotter or WTFast to divert and fix the lag. I appreciate BW doing something about this, like what was said earlier better late than never.

Loki_'s Avatar


Loki_
04.14.2015 , 06:39 PM | #10
My usual latency till this began was 40 - 50 ms then it crept up over a few days to 80-90 ms then past two days was 120+ms with severe spikes over 500ms

After tonight's changes its back down to 70-80ms and the latency spikes of over 500ms seem to have dropped to spikes of around 150ms.

It is a noticeable improvement but still not back to the usual 40-50ms without spikes that it has been for the past two and half years. Thanks for the effort but please do not assume that the issue is totally resolved yet

edit :- two - three hours later and its back to 45 ms seems to be way better now, will monitor for the next few days

edit2:- A further three - four hours on and its back to 70ms seems its still struggling when traffic picks up.