Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Camera rotation speed increments bugged?

STAR WARS: The Old Republic > English > General Discussion > Bug Reports
Camera rotation speed increments bugged?
First BioWare Post First BioWare Post

E-Zekiel's Avatar


E-Zekiel
05.26.2014 , 06:44 PM | #1
Came back to the game a few weeks back and had to adjust the camera rotation speed down again. Moved it down to 6%. After some extreme aggravation today regarding the well-known "camera twitching bug" (you can google it)

I decided to move my sensitivity from 6% to 0%. I opened my options to find that it was already 0%. I did not set it to 0%, I set it to 6%.
To ensure it was in fact set to 0%, I then turned it up to 100% and back down to 0%. Despite the fact my game telling me it was already 0%, my camera was, in fact, moving slower. Now it is too slow for my tastes.

The biggest problem aside from the ongoing camera twitching problem is that camera rotation speed now only moves in increments of 26%. Or at least it goes 0%, 26%, 52%, 77%, 100%. None of these speeds are playable to me but 0%, and that is slightly too slow.

Jerba's Avatar


Jerba
05.26.2014 , 08:44 PM | #2
I can confirm this bug. It only occurs when you start changing the rotation speed; it is fine when you leave it alone.

When you get the bug, you can always reset the camera rotation speed by opening the file
C:\Users\UserName\AppData\Local\SWTOR\swtor\settings\AccountName_Account.ini
and deleting the line:
Controls_CameraRotationSpeed = 0.10000000149
Alternatively, you can change this number to a value that works best for you.

However, I hope that they fix it so that you can once again adjust the camera speed continuously without having to edit the config files.

Here are a few threads describing the same issue in the CS forums:
http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=743160
http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=743479
http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=742732
It appears that this bug got introduced with patch 2.7.2, it is also present in GU 2.8 on the PTS.

TaitWatson's Avatar


TaitWatson
05.27.2014 , 09:50 AM | #3 Click here to go to the next staff post in this thread. Next  
I'll pass it along for investigation (if it's not already logged), thanks.
Tait "pariahloki" Watson | Community Production Coordinator
Follow us on Twitter @SWTOR | Like us on Facebook
[Contact Us] [Rules of Conduct] [F.A.Q.]

Daewan's Avatar


Daewan
06.03.2014 , 10:27 AM | #4
Any news on this, Tait? It's still really wonky and annoying. It goes so fast it can trigger motion sickness in some people.
Darth Squeek, Dark Lord of the Skittles, Revan Fanboy
<< Addict
KeÁrye Legacy, <Black Star Society>/<Intrepid Adventurers>
Questions about SWTOR? SEARCH DULFY! :: Crew Skills sub-Forum
Obligatory referral link

Danylia's Avatar


Danylia
06.03.2014 , 10:51 AM | #5
It seems several other "camera settings" are bugged as well.
- deselecting Smart Camera will turn this option off. However, when selecting smart camera again, it remains turned off (tried relog and repair).
- Camera max distance cannot be any longer modified by 1% per step, instead each step changes the value by 4-5%.
Quote: Originally Posted by Darth__Reaver View Post
the mando whispered me " dude I think he wants is to ERP" so then me and the mando /data pad and /map to check the galactic Internet for pokemon cards. It was nice he found a cheap charizard for only 50c I told him to buy it.

TaitWatson's Avatar


TaitWatson
06.03.2014 , 01:40 PM | #6 This is the last staff post in this thread.  
It is something the team was aware of, but I don't have any ETA for a fix.
Tait "pariahloki" Watson | Community Production Coordinator
Follow us on Twitter @SWTOR | Like us on Facebook
[Contact Us] [Rules of Conduct] [F.A.Q.]

Jnaathra's Avatar


Jnaathra
Yesterday , 06:21 PM | #7
Quote: Originally Posted by TaitWatson View Post
It is something the team was aware of, but I don't have any ETA for a fix.
AKA NEVER! Still broken!