Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Hey Tait - What about the vanity pets bug?

STAR WARS: The Old Republic > English > General Discussion > Bug Reports
Hey Tait - What about the vanity pets bug?
First BioWare Post First BioWare Post

Evil_Dave's Avatar


Evil_Dave
04.03.2014 , 02:29 PM | #1
While I'm happy that you finally updated the Known Issues list, I'm surprised that the longstanding vanity pets desummoning bug didn't make it on there.

Remember how, in the early days of the game, you would see vanity pets all over? Well, a while back something about them broke, and they no longer stay summoned through loading screens. I very clearly remember that prior to 2.0, summoned vanity pets stayed that way until you de-summoned them or a server event caused them to reset, whereas sometime after 2.0 (my memory is a bit fuzzy on the timing) they stopped staying summoned. The net result is that very few people bother to use them anymore, since it's a pain to summon them every single time you see a loading screen, especially in the era of GSF and ranked WZs.

Now I know this is a totally frivolous issue, but it bugs me. The developers are clearly putting thought and effort into vanity pets, since they're putting out new ones all the time, but you hardly ever see them. So, not seeing this issue on the Known Issues list has prompted me to ask, once and for all, for clarification. Is this a case of the game working as intended, with the re-summon requirement now a fact of life, or is this in fact a bug that just hasn't been addressed?

Note: Searching the forums, I've found very little information on this issue. I do, however, vaguely remember it being connected to the MCR-100 Miniprobe bug, which was supposedly fixed last June. The link below explains what happened with that case.

http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=645302

TaitWatson's Avatar


TaitWatson
04.03.2014 , 02:43 PM | #2 Click here to go to the next staff post in this thread. Next  
I'll check into this and see what I can find out!
Tait "pariahloki" Watson | Community Production Coordinator
Follow us on Twitter @SWTOR | Like us on Facebook
[Contact Us] [Rules of Conduct] [F.A.Q.]

Jerba's Avatar


Jerba
04.03.2014 , 02:54 PM | #3
I reported this bug already last year and Amber Green said that this is a known issue: http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=649367
Maybe it was not high enough priority to be fixed yet. However, thanks Tait for checking again what happened to it; it would really great if this could be fixed, since this is the main reason why I don't have my pets out too often.

Evil_Dave's Avatar


Evil_Dave
04.03.2014 , 03:38 PM | #4
Thanks for the quick reply, Tait. The only reason I asked is because it didn't appear on the Known Issues list, even though it's about as much of a "largely impacting, high traffic" issue as anything with the Codex or achievements. Hopefully we'll get a definitive answer soon!

BlacknightFire's Avatar


BlacknightFire
05.22.2014 , 11:31 AM | #5
Quote: Originally Posted by TaitWatson View Post
I'll check into this and see what I can find out!
Any update on this issue Tait?

LeJarC's Avatar


LeJarC
05.27.2014 , 07:54 PM | #6
Now that you mention it, I had not noticed before.

Then this may be a very related issue. The same thing happens with Guarding, you always need to re-Guard after the loading (e.g. button-press elevator ride). Almost sounds like some kind of character re-initialization.

TaitWatson's Avatar


TaitWatson
05.28.2014 , 08:19 AM | #7 This is the last staff post in this thread.  
No word on this yet, folks. I'll poke some more and get back to you.
Tait "pariahloki" Watson | Community Production Coordinator
Follow us on Twitter @SWTOR | Like us on Facebook
[Contact Us] [Rules of Conduct] [F.A.Q.]

ghoul_drool's Avatar


ghoul_drool
05.28.2014 , 08:37 AM | #8
I certainly hope so. Like posted above, ever since 2.0 it's been bugging me to have to resummon pets every single time I pass a loading screen.

Jerba's Avatar


Jerba
05.28.2014 , 09:14 AM | #9
Quote: Originally Posted by TaitWatson View Post
No word on this yet, folks. I'll poke some more and get back to you.
Great to hear an update! This is definitely bugging me a lot; I nearly gave up all hope of this ever being fixed.

Octom's Avatar


Octom
05.30.2014 , 01:58 AM | #10
Quote: Originally Posted by TaitWatson View Post
No word on this yet, folks. I'll poke some more and get back to you.
2 months and you can't get a word out of a team that's supposed to be fixing bugs? Why?

Or am I asking the wrong question? Does such a team even exist?

Some of us didn't go through all the effort (and sometimes shell out cash) to obtain 160+ pets just to not use them. They are an aspect of the game that you continually support and they deserve the time and attention needed to fix them as such.
Quote: Originally Posted by AdamChattaway View Post
doe snot
No referral link for you. I don't want you to subscribe to this 'game'. I don't want you to play it at all. I want you to go away from this broken mess that will never be fixed and find something else.