Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

FPS Blues

KerplunkFlower's Avatar


KerplunkFlower
03.01.2014 , 08:22 PM | #1
Hi everyone, I'm posting tonight a desperate cry for help. SWTOR is my favorite game, and I have been playing for about a year and a half. However, since about the first Galactic Starfighter update, it seems that I cannot get very good FPS. This is to the point where I have not been able to play the game for about 2 months. It is so bad that even a one on one fight on Tython vs a flesh raider is so broken that I can't even fight. I'm not a stickler for graphics, so I've tried everything in my known power to increase framerate, (downgrading colors, resolution, texture qualities, etc.) but even on the absolute lowest graphical settings, the game still runs just as bad as if I were to put the game on max settings. I used to be able to run the game at a very respectable level, but now I can barely run it at all.

I'm not an expert on computers and what is good for graphic cards and such, but here is some information about my machine:

Processor: Intel Core i5-2540M CPU @ 2.60GHz
Installed memory (RAM): 8.00 GB (7.89 GB usable)
System type: 64-bit Operating System

Does anyone know of anything I can do to run the game at 30+ FPS again? I would really love to get back into the game. Please let me know if there are any other specs I can post that would help in case I left anything out. Thank you for taking the time to read over this and help, I really appreciate it!

Edit: A guildie told me regarding my problem that our server has apparently not been keeping up to par with the amount of people, causing severe lag. However, I don't think this is the problem seeing as my game is almost unplayable. My server is Ebon Hawk.

Slightrider's Avatar


Slightrider
03.03.2014 , 11:50 AM | #2
what GPU do you have?
ɹǝʌo ǝɯ dılɟ 'sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟI

DOHboy's Avatar


DOHboy
03.03.2014 , 12:03 PM | #3
Sounds like you are playing on a laptop on a dual core processor. No idea what your graphics card is (if integrated would point to a major flaw).

Have you updated all your drivers? What else are you running while playing (background tasks, virus scan, etc.)?