Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Obroan Relic of Shield Amplification not proccing

STAR WARS: The Old Republic > English > Classes
Obroan Relic of Shield Amplification not proccing
First BioWare Post First BioWare Post

celsomergulhao's Avatar


celsomergulhao
01.16.2014 , 04:49 AM | #1
Hi all, I'm posting first in here to check with other tanks if they are having the same problem before pointing it as a bug. I did look for threads on this subject and couldn't find it, so if it has already been pointed out and someone could link, I appreciate it, and I apologize in advance.
I noticed I was taking more damage than usual in WZs and got the feeling something was wrong. Then I've done several matches paying extra attention to my buffs and the Shield Overcharge buff (from relic proc - it is the same icon as Blade Barrier) was not poping at all while the Focused Defense buff (from fortunate redoubt relic) was popping normally. I ran some more matches, this time with my character sheet open, and while my defense chance % would increase now and then with the proccing from the relic, the absorption % would not. Not convinced yet I brought some friends to Outlaw's Den to test it out of WZs and after several minutes getting attacked, the relic would not proc a single time. However, for my surprise, we went outside of Outlaw's Den for some duels and the relic would finally start proccing. So, the relic works for Open World PvP but does not in the areas where it was first designed to work (WZs and Arenas)?
I even checked on Parse's combat logs to confirm the procs. I tried it on my guardian and my assassin, same results. Important to say, the Conqueror version of the relic is working fine.
So, if any tank out there is willing to test and confirm it, I appreciate it.
Celos - Republic Elite Squadron - Jung Ma

jedip_enguin's Avatar


jedip_enguin
01.16.2014 , 02:42 PM | #2
I'll keep an eye out next time I hit the warzones.
Dat referral link - http://www.swtor.com/r/Sh6HPh

NRN_Hawk's Avatar


NRN_Hawk
01.30.2014 , 08:33 AM | #3
I was checking the same today, mine isn't proccing a single time either.
Hawk's Twitch

Streaming PVP in crossdress mode - you will be hawked \m/


Subbed since wave 2 early access, back when Valor still mattered on Ilum.

~ Pot5 - http://www.helguild.com - HEL ~

dipstik's Avatar


dipstik
01.30.2014 , 11:59 AM | #4
bioware needs to just give static relics to pve and pvp. all this procing business is not working out.

HBCentaurion's Avatar


HBCentaurion
02.03.2014 , 09:47 AM | #5
I've noticed the same, but i think it was on the UW version.

I was healing a sin tank on corruptor zero hm, and even though i was putting out a total of 1.5 mill healing with 3.2k ehps he was going splat. He once went from 45-50 % to 0 % during the duration of a GCD and the activation of kolto infusion (with stim boost). I dont if thats sin tanks in general, but he mentioned that his shield didn't proc.
The Red Eclipse | Neafful - Juggernaut - Tank | Ixarus - Powertech - Tank | Reezio - Operative - Healer
[HERESY] Gaming Community | We are recruiting motivated raiders!

Kaos_KidSWTOR's Avatar


Kaos_KidSWTOR
02.03.2014 , 10:36 AM | #6
Interesting, on my VG tank it procs but quite rarely, I have the Conq version though so, maybe that's why? I love the proc relics, makes my job less hazardus but if they don't proc consistently enough I cant get their benefts.

celsomergulhao's Avatar


celsomergulhao
02.04.2014 , 01:37 PM | #7
Thank you all for the feedback. I got 2 other tanks from my server testing it and they also confirmed their relics aren't proccing either. I filed a ticket and I'm gonna start a new thread on the bug reports forum. Hope there we have some feedback from Devs if they are at least aware and looking into this matter.

Quote: Originally Posted by Kaos_KidSWTOR View Post
Interesting, on my VG tank it procs but quite rarely, I have the Conq version though so, maybe that's why? I love the proc relics, makes my job less hazardus but if they don't proc consistently enough I cant get their benefts.
As I said previously, the conqueror version of the relic seems to be working ok, but since I didn't buy another one I couldn't confirm it. Remember that the Shield Amplification relic should proc on the very first shielded attack. It's not like the Defense one that says "Incoming attacks has 30% chance" to proc.

Quote: Originally Posted by HBCentaurion View Post
I've noticed the same, but i think it was on the UW version.

I was healing a sin tank on corruptor zero hm, and even though i was putting out a total of 1.5 mill healing with 3.2k ehps he was going splat. He once went from 45-50 % to 0 % during the duration of a GCD and the activation of kolto infusion (with stim boost). I dont if thats sin tanks in general, but he mentioned that his shield didn't proc.
I wish I could help more in there, but my PvE relics are still Arkanian, so, until I can actually test an UW SA I'm in the dark here. Are you guys sure he wasn't caught in the relic's CD? Or even an unlucky unmitigated hit... It happens.
Anyway, ask your tank friend to run tests, duels, or even during the raid, while clearing trash, save that last mob, let him tank and check for the proc buff. If it is a Shield Amplification relic, it should proc in the very first successful shielded attack (for a sin tank odds that will happen in the first hit are good).
Celos - Republic Elite Squadron - Jung Ma

TaitWatson's Avatar


TaitWatson
03.03.2014 , 10:12 AM | #8 This is the last staff post in this thread.  
I've passed this along for investigation. Thanks!

-tw
Tait "pariahloki" Watson | Community Production Coordinator
Follow us on Twitter @SWTOR | Like us on Facebook
[Contact Us] [Rules of Conduct] [F.A.Q.]

cxten's Avatar


cxten
03.03.2014 , 10:26 AM | #9
Quote: Originally Posted by HBCentaurion View Post
I've noticed the same, but i think it was on the UW version.

I was healing a sin tank on corruptor zero hm, and even though i was putting out a total of 1.5 mill healing with 3.2k ehps he was going splat. He once went from 45-50 % to 0 % during the duration of a GCD and the activation of kolto infusion (with stim boost). I dont if thats sin tanks in general, but he mentioned that his shield didn't proc.
By his shield didn't proc, do you mean he just didn't shield the attack? There's always a chance of that, even if the shield amplification relic has procced.

Hits of that size are not out of the ordinary on Corrupter Zero, especially if the tank has several stacks. Both the tanks and the healers may have room for improvement: the tanks should be sure to swap frequently to keep stacks to a minimum, and the healers should be sure to keep the tanks nearly topped off on this fight, especially when the active tank has stacks, precisely because of the big hits. (Similarly, the tanks should use cooldowns whenever they're getting slightly low and they have stacks.)

Leafy_Bug's Avatar


Leafy_Bug
03.03.2014 , 10:58 AM | #10
Quote: Originally Posted by HBCentaurion View Post
I've noticed the same, but i think it was on the UW version.

I was healing a sin tank on corruptor zero hm, and even though i was putting out a total of 1.5 mill healing with 3.2k ehps he was going splat. He once went from 45-50 % to 0 % during the duration of a GCD and the activation of kolto infusion (with stim boost). I dont if thats sin tanks in general, but he mentioned that his shield didn't proc.


When a shadow tank loses his HP they way you describe it, you can rest assured it was not the relic to blame. He most probably made a mistake . People usually say lag but this one said 'shield didn't proc' . The tank swaps were done badly and the amount of stacks on his sin was higher than normal. Combine that with bad gameplay on his side and he dies. Never in my experience have I lost 50% hp at Zero in any difficulty.