Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Why is this happening

First BioWare Post First BioWare Post

shefflad's Avatar


shefflad
07.18.2013 , 03:09 AM | #1
When i enter war zones and check what damage my abilities have been bolstered to they change either as the zone goes on or i die a few times..
Yesterday was in a war zone on my BH and at the start flame burst tool tip said damage was 1570 - 1617.
Then on round 2 Flame burst had gone up to 1929 - 1986

All my stats where the same all buffs the same there was nothing that accounted for the increase.
My problem is am i being gimped on my damage at the start of war zones or is this a UI error

screen shot at the start.
http://s1034.photobucket.com/user/ro...tml?sort=3&o=1

Screen shot start round 2
http://s1034.photobucket.com/user/ro...tml?sort=3&o=0

Beesodd's Avatar


Beesodd
07.18.2013 , 03:18 AM | #2 Click here to go to the next staff post in this thread. Next  
That is odd alright. I'd very much lean towards this being a UI error. Does this happen for you every game? If so, can you try a UI restart (Ctrl &U twice) to see if this updates the tooltip at the start of the first round.

Beesodd | BioWare Customer Service - Forum Support| Find help for all EA Games at Answer HQ.

shefflad's Avatar


shefflad
07.18.2013 , 03:24 AM | #3
Every game even on all my toons . The UI reset does not help only a respawn does .

another toon at start
http://s1034.photobucket.com/user/ro...54200.jpg.html

after some respawns
http://s1034.photobucket.com/user/ro...99200.jpg.html

Beesodd's Avatar


Beesodd
07.18.2013 , 03:53 AM | #4 Click here to go to the next staff post in this thread. Next  
Thanks for the extra info. I wasn't able to replicate this myself, and any discrepancies between tooltips between deaths were down to buffs.

Please try clearing your game cache and see if this has any effect on the issue. To do so, please close the game client, then navigate to the main game folder, then the swtor folder. Delete the DiskCacheArena file that can be found there, then restart and check if the issue persists.

Beesodd | BioWare Customer Service - Forum Support| Find help for all EA Games at Answer HQ.

shefflad's Avatar


shefflad
07.18.2013 , 04:39 AM | #5
Ok update cleared the cache as you asked . Went straight into war zone .

Pic 1 on entering war zone. Flame burst 1414 - 1463

http://s1034.photobucket.com/user/ro...tml?sort=3&o=2

Pic 2 after resetting UI. Same damage.

http://s1034.photobucket.com/user/ro...tml?sort=3&o=1

Pic 3 After playing for 1min 11 sec flame burst now says 1548 - 1601 (This is not after a respawn it just went up ) stayed like that for rest of match)

http://s1034.photobucket.com/user/ro...tml?sort=3&o=0

As you can see all buffs are the same all my stats are the same all gear the same .

Guess ill just have to live with it.

NicAX's Avatar


NicAX
07.18.2013 , 05:14 AM | #6
Quote: Originally Posted by shefflad View Post
Ok update cleared the cache as you asked . Went straight into war zone .

Pic 1 on entering war zone. Flame burst 1414 - 1463

http://s1034.photobucket.com/user/ro...tml?sort=3&o=2

Pic 2 after resetting UI. Same damage.

http://s1034.photobucket.com/user/ro...tml?sort=3&o=1

Pic 3 After playing for 1min 11 sec flame burst now says 1548 - 1601 (This is not after a respawn it just went up ) stayed like that for rest of match)

http://s1034.photobucket.com/user/ro...tml?sort=3&o=0

As you can see all buffs are the same all my stats are the same all gear the same .

Guess ill just have to live with it.
Here is my guess, the initial value is correct (and your character sheet vales) during the warzone an ability or talent or buff of some sort is in effect and the tooltip updates to match, although after the buff expires the tooltip does not update to the reduced value, either way your character sheet is staying the same (correct) so it may just be the tooltip UI issue.

shefflad's Avatar


shefflad
07.18.2013 , 05:35 AM | #7
Quote: Originally Posted by NicAX View Post
Here is my guess, the initial value is correct (and your character sheet vales) during the warzone an ability or talent or buff of some sort is in effect and the tooltip updates to match, although after the buff expires the tooltip does not update to the reduced value, either way your character sheet is staying the same (correct) so it may just be the tooltip UI issue.
I see what your saying but should i not have a buff icon if it was a buff. As you can see there is no extra buff or proc icons in the pictures. Like i said in my other post in happens on all my toons in all games cant believe its a buff etc in every case. same as the UI can it really bug on every toon in every game ?

NicAX's Avatar


NicAX
07.18.2013 , 05:45 AM | #8
Quote: Originally Posted by shefflad View Post
I see what your saying but should i not have a buff icon if it was a buff. As you can see there is no extra buff or proc icons in the pictures. Like i said in my other post in happens on all my toons in all games cant believe its a buff etc in every case. same as the UI can it really bug on every toon in every game ?
Yes I know, I meant the buff effect value is not updating the tooltip once the buff fades so your not loosing any damage it's just the tooltip is incorrect . It's just speculation anyway, I'll try and test it my self once I get in a warzone.

shefflad's Avatar


shefflad
07.18.2013 , 06:11 AM | #9
just been on my lvl 12 marauder vicious slash was 1331 when started then went up to 1900 or round about that (cant keep posting screen shots LOL). This is a big difference got to be a problem with bolster some where . Is there not a way to see what a lvl 54 basic vicious slash damage would be is it around 1331 or 1900

AmberGreen's Avatar


AmberGreen
07.18.2013 , 10:48 AM | #10 This is the last staff post in this thread.  
Hello everyone,

There is currently a bug that that causes ability tooltips to display incorrectly when you first enter a Warzone; however, there is not a bug with Bolster or the abilities themselves. When you use an ability, the tooltips should update properly.

We're currently working on a fix, and we have added this issue to the Known Issues.
Amber Green | Live Services Specialist
Follow us on Twitter @SWTOR | Like us on Facebook
[Contact Us] [Rules of Conduct] [F.A.Q.] [Dev Tracker]