Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

Can't get into the game, launcher failure

STAR WARS: The Old Republic > English > Customer Service
Can't get into the game, launcher failure
First BioWare Post First BioWare Post

Zanndakar's Avatar


Zanndakar
12.05.2012 , 11:29 AM | #1
Hi There,

I bought the game when it just came out, it never worked at my normal pc and i was forced to install and patch it on my wife's pc and than copy it to my normal pc than it did work.
I stopped playing (got a wonderful daughter) and now after months i want to play again. I bought 2 months game time and started to install the game, thinking after all these months the laucher issues surely are gone.

What was i thinking, its not even gone it doesnt work at my wife's pc anymore to.
The issue' i keep getting the repair button after patching, it than does it repairs and starts to do the patching again and than it keeps looping, i get the repair again and so on and so on".

The things i have done so far:
- Fix Launcher
- Run as admin
- Check my comp. date and time
- Disabled my anti-virus and firewall
- Redownload Swtor. setup .exe
- update net. frameworks and windows update (and c++ update)
- Safe booted with netwerking options
- Run chckdsk
- update ethernetdrivers
- update virus scanner
- tried it on different pc's same issues

what more can i do, do i have to be a technician to get this game started? i already have been busy for more than 3 days and every attemp cost me severeal hours.

Anyone pleeease help, i really love the game but i never had a game with so much login problems, i cant even get in and i hope i can get in before the 2 months time card expires.

Help!
Im here to kick *** and chew bubblegum, and im all out of gum!

aramilnaile's Avatar


aramilnaile
12.05.2012 , 11:37 AM | #2
Confirmed. Same here.

Log error:
Code:
2012-12-05 18:35:35 INFO   File info: launcher.exe size=2512760, created=2/14/2012 19:10:37, accessed=7/31/2012 17:22:11, written=7/26/2012 19:54:2
2012-12-05 18:35:35 INFO   -----------------------------(-60)-----------------------------
2012-12-05 18:35:39 INFO   SpecsHash=2981587356.3171973297
2012-12-05 18:36:40 ERROR  Failed login server pping tests (-10060).
2012-12-05 18:36:40 ERROR  Going Offline
2012-12-05 18:37:18 INFO   User presses exit - E:(true,The login service is currently unavailable.  Please visit our <a href="http://www.swtor.com/community/">forums</a> for the latest updates on the status of this service.) NE:(false,Network error. Check your internet connection)
2012-12-05 18:37:18 INFO   Closed launcher
2012-12-05 18:37:25 INFO   File info: launcher.exe size=2512760, created=2/14/2012 19:10:37, accessed=7/31/2012 17:22:11, written=7/26/2012 19:54:2
2012-12-05 18:37:25 INFO   -----------------------------(-60)-----------------------------
2012-12-05 18:37:27 INFO   SpecsHash=2981587356.3171973297

DarthAsphyx's Avatar


DarthAsphyx
12.05.2012 , 11:38 AM | #3
Same here, got kicked form the game and can't log in.

Beesodd's Avatar


Beesodd
12.05.2012 , 12:00 PM | #4 Click here to go to the next staff post in this thread. Next  
Hi guys,

It looks like we may have a couple of different issues here. Can you give the error message that you are seeing, it should help.

aramilnaile, can you check that your system time and date are correct as a first step.

DarthAsphyx, can you try a computer restart and check if the problem persists?

Beesodd | BioWare Customer Service - Forum Support

aramilnaile's Avatar


aramilnaile
12.05.2012 , 01:11 PM | #5
Quote: Originally Posted by Beesodd View Post
aramilnaile, can you check that your system time and date are correct as a first step.
Well I checked data in BIOS and it's correct.

I played yesterday without any problems but when I came back from work I couldn't login.

Beesodd's Avatar


Beesodd
12.05.2012 , 02:15 PM | #6 Click here to go to the next staff post in this thread. Next  
Thanks for the update, aramilnaile.

I suspect you may have the issue that appears to be affecting Orange customers in Poland? If so, there's a larger thread about it here: http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=566391
You may also wish to contact them, as at this stage it looks to be an ISP-based issue.

If you are not in Poland, please post up a copy of your latest launcher logs.

You can find your launcher logs at one of these default locations:

- For 32 bit Operating Systems - C:\Program Files\Electronic Arts\BioWare\Star Wars - The Old Republic\logs
or
- For 64 bit Operating Systems - C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\BioWare\Star Wars - The Old Republic\logs

Launcher logs look like this: “launcher_112610.txt”

Beesodd | BioWare Customer Service - Forum Support

Zanndakar's Avatar


Zanndakar
12.05.2012 , 02:47 PM | #7
2012-12-04 11:04:19 ERROR Corrupt Source detected in C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\BioWare\Star Wars - The Old Republic\Assets/swtor_main_anim_creature_npc_1.tor (http://manifest.swtor.com/patch/asse....patchmanifest) (e5)
2012-12-04 11:04:19 ERROR File info: size=41680896, created=12/2/2012 8:17:16, accessed=12/3/2012 17:32:26, written=12/3/2012 18:31:50
2012-12-04 11:04:19 INFO Patch Complete assets_swtor_main, current=0/upcoming=-1/required=90
2012-12-04 11:04:19 INFO General Patch manifest state error in retailclient_swtor (e209)
2012-12-04 11:04:19 INFO General Patch manifest state error in retailclient_swtor (e209)
2012-12-04 11:04:19 ERROR Fetch Manifest Failure: General Failure
2012-12-04 11:04:19 INFO Patching end
2012-12-04 11:04:19 ERROR ManifestComplete:retailclient_swtor/http://manifest.swtor.com/patch/retailclient_swtor.patchmanifest
Im here to kick *** and chew bubblegum, and im all out of gum!

Beesodd's Avatar


Beesodd
12.05.2012 , 04:07 PM | #8 This is the last staff post in this thread.  
Hi Zanndakar,

By any chance any you using a non-standard DNS resolution service, or do you have a modified hosts file? If so, please try resetting these to the default.

Also, if you haven't done so already, please flush your DNS. You can do so by entering the command prompt and inputting the following: ipconfig /flushdns.

Beesodd | BioWare Customer Service - Forum Support

aramilnaile's Avatar


aramilnaile
12.06.2012 , 01:48 AM | #9
Quote: Originally Posted by Beesodd View Post
[color=#f9d648]Thanks for the update, aramilnaile.

I suspect you may have the issue that appears to be affecting Orange customers in Poland?
Yes we figured it our in this topic that Orange ISP has this problems... But thanks

Zanndakar's Avatar


Zanndakar
12.06.2012 , 03:44 AM | #10
Hi,

The dns clean didtn work, and i didnt changed my host file, its at default.

still the same error's in log:

2012-12-06 10:40:19 ERROR Corrupt Source detected in C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\BioWare\Star Wars - The Old Republic\Assets/swtor_main_anim_creature_npc_1.tor (http://manifest.swtor.com/patch/asse....patchmanifest) (e5)
2012-12-06 10:40:19 ERROR File info: size=327286784, created=12/2/2012 8:17:16, accessed=12/4/2012 17:36:6, written=12/4/2012 19:11:44
2012-12-06 10:40:21 INFO Patch Complete assets_swtor_main, current=0/upcoming=-1/required=92
2012-12-06 10:40:21 INFO General Patch manifest state error in retailclient_swtor (e209)
2012-12-06 10:40:21 INFO General Patch manifest state error in retailclient_swtor (e209)
2012-12-06 10:40:21 ERROR Fetch Manifest Failure: General Failure
2012-12-06 10:40:21 INFO Patching end
2012-12-06 10:40:21 ERROR ManifestComplete:retailclient_swtor/http://manifest.swtor.com/patch/retailclient_swtor.patchmanifest
Im here to kick *** and chew bubblegum, and im all out of gum!