Please upgrade your browser for the best possible experience.

Chrome Firefox Internet Explorer
×

crashing to desktop since 1.4

STAR WARS: The Old Republic > English > Customer Service
crashing to desktop since 1.4
First BioWare Post First BioWare Post

jediweb's Avatar


jediweb
10.08.2012 , 05:55 PM | #1
daily. sometimes 3-4 times a day. worse than it ever was in beta. this is getting ridiculous. often during a load screen but sometimes in the middle of things, like just now the WZ i was winning. *** BIOWARE FIX IT!!

Sutii's Avatar


Sutii
10.08.2012 , 06:00 PM | #2 Click here to go to the next staff post in this thread. Next  
Hello jediweb,

To be able to troubleshoot the particular issue you're experiencing we need more information about the computer you are trying to run the client on. Please reply to this thread with a DXDiag and Reliability Reports. Information on how to obtain these can be found in the spoilers below:

Please post them within [spoiler] [/spoiler] tags.

DXDiag report
Spoiler
Reliability Report:
Spoiler
Thank you for your cooperation.
Sutii | BioWare Customer Service - Forum Support

tazmanxzulu's Avatar


tazmanxzulu
10.09.2012 , 08:12 PM | #3
i am also crashing to the desktop, and it seems to have incresed recently. Heres my dxdiag
Spoiler

Heres the info from event viewer
[spoiler]
Log Name: Application
Source: Application Error
Date: 10/9/2012 8:36:17 PM
Event ID: 1000
Task Category: (100)
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: Description:
Faulting application swtor.exe, version 1.0.0.0, time stamp 0x506a41d6, faulting module MemoryMan.dll, version 0.0.0.0, time stamp 0x506a3d68, exception code 0xc0000005, fault offset 0x000067f3, process id 0x1188, application start time 0x01cda6775cdf092b.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-10-10T00:36:17.000Z" />
<EventRecordID>2832</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>jeff-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>swtor.exe</Data>
<Data>1.0.0.0</Data>
<Data>506a41d6</Data>
<Data>MemoryMan.dll</Data>
<Data>0.0.0.0</Data>
<Data>506a3d68</Data>
<Data>c0000005</Data>
<Data>000067f3</Data>
<Data>1188</Data>
<Data>01cda6775cdf092b</Data>
</EventData>
</Event>

Sutii's Avatar


Sutii
10.09.2012 , 09:48 PM | #4 Click here to go to the next staff post in this thread. Next  
Hello tazmanxzulu,

Based on the information you have provided I would recommend that you make sure that you have the Microsoft Visual C++ 2008 SP1 correctly installed. Please also perform the following steps and diagnostics:
  • Please run all hardware at stock speeds i.e. no overclocking.
  • Run the game in full screen windowed mode.
  • Run the game in Win XP SP3 compatibility mode. If this does not improve the situation, please revert to normal mode.
  • Please run the System file Checker from Microsoft as this can find problems with your system files and repair them: http://support.microsoft.com/kb/929833
  • Run Memory Diagnostics: Please see the following post for more information on running Memtest86+: http://www.swtor.com/community/showt...=1#post3954859
  • Run the game after performing a clean boot. Instructions on performing a clean boot: http://support.microsoft.com/kb/929135
Please let us know how you get on.
Sutii | BioWare Customer Service - Forum Support

jediweb's Avatar


jediweb
10.09.2012 , 09:56 PM | #5
dxdiag report

Spoiler


nothing is coming up when i try the reliability report though.

Sutii's Avatar


Sutii
10.09.2012 , 11:27 PM | #6 Click here to go to the next staff post in this thread. Next  
Hello again jediweb,

As a first step towards resolving this problem could you please run through the steps outlined in my previous post in this thread and reply here should the issue persist.

Thanks.
Sutii | BioWare Customer Service - Forum Support

Neoforcer's Avatar


Neoforcer
10.10.2012 , 07:39 AM | #7
Just wondering when bioware will admit that none of the steps to fix the crashing issue other then fixing there buggy code. As we all have tried the steps above and get no improvement yet since 1.4 are pc still run great playing all other games in the industry but one that swtor. That's usually a key sign some one messed up there code.

battlebabies's Avatar


battlebabies
10.10.2012 , 08:31 AM | #8
Quote: Originally Posted by Neoforcer View Post
Just wondering when bioware will admit that none of the steps to fix the crashing issue other then fixing there buggy code. As we all have tried the steps above and get no improvement yet since 1.4 are pc still run great playing all other games in the industry but one that swtor. That's usually a key sign some one messed up there code.
All you will find is useless in this bloody water.

moonsparks's Avatar


moonsparks
10.12.2012 , 09:50 PM | #9
I also have been crashing to desktop for no apparent reason since patch 1.4. I have been playing since December 17th 2011 and have not crashed one time up until this patch was released. I even went so far as to reformat my entire computers hard drive "clean installation" trying to correct the issue. My setup, Microsoft Virtual C++ 2008 SP1; everything is correct and my drivers are up to date. The only change is with what came out in 1.4. Earlier today the servers came down unexpectedly for a few hours and a patch was implemented for a graphics bug "stuttering" issue. I had hopes this would correct the problem so many are experiencing in regards to client crash. I can go about 2.5 hours of non stop play before the entire client just shuts down. That's a very bad situation when your the tank running a HM or anything else for that matter. This issue is being experienced by a lot of people. I haven't canceled my subscription because sometimes it takes a while to listen to the player base when they say "look the issue is with the game coding somewhere and not are computers". I have tried everything. Every possible solution provided. Even the lowest possible graphics settings to no avail. I'm hoping when the new content in 1.5 comes out that it will have a lot of fixes for the bugs 1.4 seems to have created. UI overlay during loading screens as an example. I haven't even so much as ever posted anything on these forums but after this last crash when I finally was selected into a war zone via group finder. That was my breaking point. With enough posts maybe it will get looked into. I will wait another few weeks to see if it gets corrected. After that whats the point in playing something when your groups going to die due to the game instability problems that are being blamed on peoples computer setups when the issue is clearly with the developers software. The first sign there is something wrong is when more then one person reports the same issue and all have tried the same exact solutions to fix the problem but the issue still exists. Just another player letting you all know somethings wrong and I don't need tech support because as i stated above "Never had a crash until 1.4.

Jmenks's Avatar


Jmenks
10.12.2012 , 09:52 PM | #10
Quote: Originally Posted by moonsparks View Post
I have been crashing to desktop for no apparent reason since patch 1.4 was released also. I have been playing since December 17th and have not crashed one time up until this patch came out. I even went so far as to reformat my entire pc's hard drive trying to correct the issue. Earlier today the servers came down unexpectedly for a few hours and a patch was put out for a graphics bug issue. I had hope this would correct it. I can go about 2.5 hours of play non stop before the entire client just shuts down and being a tank is a bad thing for the group. This issue is being experienced by alot of people. I havent canceled my subscription because sometimes it takes a while to listen to the player base when they say "look the issue is with the game coding somewhere and not are computers". I have tried everything even the lowest possible graphics settings to no avail. Im hoping when the new content 1.5 comes out it will have alot of fixes for the bugs 1.4 has made. I havent even so much as ever posted anything on these forums but after this last crash when i finally queued into a warzone it was my breaking point. Enough posts maybe it will get looked into. I will wait another few weeks to see if it gets correct. After that whats the point in playing something when your groups going to die due to the game instability problems that are being blames on people computers setups when the issue is clearly with the developers software. Just another player letting you all know somethings up and i dont need tech support cause as i stated above "Never had a crash until 1.4".
yup, in the same exact boat :/
Xekshek
Saber of Exar Kun
http://www.twitch.tv/xekshek